פסח - מתכונים מהספרים

סימנייה

prev page next page

פסח מהספרים

משהו טעים ומסורתי לחג? הנה כמה מתכונים מהספרים שהפקנו

גפילטע פיש, דגים חריפים ורוסטביף סינטה

לביבות מתוקות, קוגל מצה, ומצה בריי

ומתכונים למימונה

גפילטע פיש

של מסעדת קיטון, מתוך הספר "עולם של טעמים"

 

מרכיבים:

6 בצלים קצוצים
דג קרפיון נקי מעצמות
5 ביצים קשות
¾ כוס קמח מצה
3 ביצים
4 כפות מלח
½ כף פלפל לבן
5 כפות סוכר
2 גזרים חתוכים לפרוסות
3 בצלים קצוצים                

הכנה:

  1. מטגנים מחצית מהבצלים הקצוצים עד שהם משחימים קלות.
  2. טוחנים במטחנת בשר את הדג, הביצים הקשות, הבצל המטוגן והבצל הקצוץ.
  3. מוסיפים לתערובת את קמח המצה והביצים הלא מבושלות ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מכסים ומניחים בצד ל-1/2 שעה לפחות.
  5. ממלאים בסיר בינוני מים עד לגובה הידיות. מוסיפים את המלח, הפלפל הלבן, הסוכר, הגזרים והבצלים הפרוסים. מביאים לרתיחה.
  6. יוצרים מתערובת הדגים קציצות. שמים את הקציצות בסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. 

עוגיות תמרים ואגוזים | לפסח ולמימונה

מתוך הספר "מתכון לשותפות" של נתיבות-פילדלפיה

 

עוגיות התמרים והאגוזים אינן מכילות קמח ולכן מתאימות מאוד גם לפסח וגם למימונה שנחגגת בסיומו.
 
המרכיבים (ל- 50 עוגיות):
450 גרם אגוזי מלך
500 גרם תמרים קלופים ומגולענים (אפשר מוואקום)
400 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
50 גרם סוכריות צבעוניות לקישוט
 
הכנה:
  1. במעבד מזון קוצצים את האגוזים גס, ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את התמרים ומערבבים בעזרת הידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה. 
  3. מגלגלים לכדורים קטנים ואחידים בקוטר 3.5 ס”מ.
  4. שוברים את השוקולד לחתיכות וממסים אותו עם השמן במיקרוגל או בקערה מעל מים רותחים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד ומניחים על משטח מרופד בנייר אפייה. מקשטים בסוכריות.
  6. מניחים בטמפרטורת החדר או בקירור עד שהשוקולד מתקשה.
  7. מעבירים את העוגיות בעדינות למנז’טים מנייר. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

 
 

Please rotate Your Device
In Portrait Mode.

You are using an outdated version of Internet Explorer. For better user experience, please, upgrade your browser.