דגים חריפים בנוסח מרוקאי
מתכון של אורית אסייג, ראש מינהל החינוך בעיריית עכו, מתוך הספר "טעימות מעכו"
מרכיבים לבשר:
1/2 1 ק"ג סינטה
2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל שחור גרוס דק
חופן טימין
לרוטב:
2 כוס יין אדום קברנה
200 גר' פירות יער טריים (או קפואים)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ענף טימין
3 עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
הכנת הבשר:
הרוטב:
* מגישים עם פירה.
טיפ: את פרוסות הסינטה יש להגיש חמות, היישר מהתנור. לא ניתן לחמם את הסינטה שוב. אם נותרות פרוסות סינטה לאחר האירוח, ניתן להכניס למקרר ולאכול אותן קרות כמו נקניק.